Java error installing Cloverleaf 5.7 on Windows Server 2008

Homepage Clovertech Forums Read Only Archives Cloverleaf Operating Systems Java error installing Cloverleaf 5.7 on Windows Server 2008

  • Creator
    Topic
  • #51169
    Stephen Bull
    Participant

    Hi,

    I’m installing Cloverleaf 5.7 on Windows Server 2008 SP2 and I get a ‘java.lang.NoClassDefFoundError : run Exception in thread “main” ‘ error at the beginning of installation, during the ‘Preparing Java VM’ stage. Just an OK button is available and the installation stops after this.

    JRE 1.6 is installed and I tested the same install CD on my desktop, albeit Windows XP (but still compatible), with the full JDK 1.6 installed and I get the same error there.

    The installation is on new hardware, and so there is no previous version of Cloverleaf/QDX or Java already installed.

    Let me know if there is more information that would be helpful here!

    Thanks,

    Stephen

Viewing 0 reply threads
  • Author
    Replies
    • #69019
      Stephen Bull
      Participant

      This has now resolved itself!

      I don’t know exactly how. I installed Java and continued to receive the error when attempting to run the setup file. A day later, when verifying the error on my desktop for tech support, the error no longer appeared and setup ran ok. Same happened back on the server.

      So setup has now been run through to completion ok now.

Viewing 0 reply threads
  • The forum ‘Operating Systems’ is closed to new topics and replies.

Forum Statistics

Registered Users
5,042
Forums
28
Topics
9,200
Replies
34,023
Topic Tags
267